Activiteiten voor iedereen

Muziek | SPEL | FAIR | ETEN & DRINKEN

Van 12.00 uur tot 22.00 uur

TIMETABLE:

 • 12:00–12:45 uur Koeiendrijven  – buitenbak
 • 12:00-15:00 uur Chuckwagonbouw –  bij opslag
 • 12:00-16:00 uur Paard van Troje bouwen – knutselhoek bij hooischuur
 • 12:00-17:00 uur Creatieve van alles nog wat Markt – tegen de stallen
 • 12:30-14:30 uur Zelf op het paard – 1e wei
 • 13.00-13.30 uur Buitenoptreden Zwiersblaosers
 • 14:00-14:45 uur Westerndemo Koeiendrijven – buitenbak
 • 15:00-15:45 uur Chuckwagonrace – 1e wei

BINNENBAK:

 • 14:00–14:30 uur Zwiersblaozers
 • 14:30-15:15 uur ACE
 • 15:45-17:00 uur Cash on Delivery annex line dancing met de Farm Dancers
 • 17:15-18:00 uur Open Podium
 • 18:30-19:15 uur The K-Roses
 • 19:45-20:30 uur Sold
 • 21:00-22:00 uur River Zydeco Band

Volop muziek

Er wordt een gevarieerd programma gepresenteerd met diverse bands van countrystyle, rockabilly tot lekkere rockmusic. Naast deze optredens komt er een open podium, waar aankomende artiesten hun beste act of muzieknummer voor een groot publiek ten gehore brengen. De muzikale activiteiten vinden voornamelijk plaats in de grote rijhal zodat ook bij een regenbui het festival gewoon door kan gaan.

line-up

Creatieve van alles en nog wat Markt

Komt dat zien
Komt dat proeven
Komt dat beleven

In de steeg tussen de hooischuur en de paardenstallen wordt een markt ingericht waar een aantal kunstenaars, ambachtslieden en andere creatieve figuren demonstraties geven en hun producten laten zien. Met een flinke knipoog naar duurzaamheid zal er op de markt van alles te proeven en te beleven zijn.

Westerndemonstratie

Het hoogtepunt van het festival is de westerndemonstratie koeien drijven. Ervaren cowboys laten zien hoe ze met hun paarden, behendig en veilig, koeien uit de kudde halen en naar een andere paddock drijven.

Paard van Troje

Bij de Stalvrienden draait het meeste om paarden. Tijdens het festival staat er buiten in de gezellige knutselhoek de basis voor het paard van Troje. Aan onze jongste timmerlieden en schilders de taak om dit machtige paard verder aan te kleden. Timmeren, schilderen, zagen, schroeven…..  jonge lieden leef je maar uit.

Doe je mee? Pak een plankje, hamer en spijker en bouw mee aan het Paard van Troje. De gaatjes in de plankjes boren wij er voor jou in. Lekker makkelijk dus. Timmer jij ook gezellig mee?

Super Kids chuckwagon Stampede

Zoals in het echte wilde westen strijden 10 superteams om de prijs voor de mooiste, behendigste en snelste chuckwagon. Deze keukenhuifkar moet door een team van mama, papa, oma of opa met hun kleine alleskunner gebouwd en bereden worden. Er ligt voor ieder team een onderstel en diverse materialen klaar. Eerst is het… “ bouwers……bouwen maar” om daarna met het resultaat deel te nemen aan de behendigheids race.

De eerste prijs is voor het team dat :

– de mooiste huifkar heeft gemaakt,
– het parcour het beste afgelegd heeft en….
– het snelste is.

Dus, spannende race voor jong en oud.

Aanmelden en meedoen! De papa’s, mama’s die met zoon of dochter deze uitdaging aandurven kunnen zich vanaf nu opgeven totdat tien teams zich aangemeld hebben. 

Inschrijven kan via het contactformulier!

Zelf op het paard

Lekker meedeinen op de rug van een paard, welke stoere cowboy in spé wil dat nou niet. Paarden genoeg bij de Stalvrienden dus voor alle kids die dat willen… stap maar op en rijd maar mee op zo’n trouwe viervoeter.

Food

Ook een echte western foodcorner kan natuurlijk niet ontbreken. Bij het knapperend vuur worden hamburgers, pulled porc en nacho”s met verse broodjes gebakken en geserveerd. Ook aan de veggies is gedacht. Heerlijke nacho schotels van fijne groenten en sausen , groentenburgers en vegetarische soep, aan iedere smulpaap is gedacht.

Drinks

Binnen in de rijhal vind je de gezellig aangeklede bar van maar liefst 15 meter lang. Super vriendelijke vrijwilligers bieden je de drankjes aan.  Speciale bieren, bier van de tap, kwaliteits wijnen en allerlei non alcoholics. Naast de ingang van de Saloon vind je de kassa waar je bonnen kunt kopen. De bonnen kosten € 1,50 en kunnen naast contant geld ook met PIN worden betaald.

Plattegrond Festivalterrein

Beproef je geluk met de tombola

Gedurende het festival draait een aantal keren het Rad van Fortuin om prachtige prijzen aan de man te brengen. Natuurlijk is de opbrengst daarvan bestemd voor de Stalvrienden.

FARM Dancers

Tijdens het optreden van Delivery on demand vindt er een demo Line dance plaats. Leden van de Rodeo dancers uit Gemonde zullen hun beste beentje voorzetten. Het publiek wordt daarbij ook uitgenodigd om enkele eenvoudige pasjes mee te dansen. Dat moet lukken. Heel de saloon is voorzien van dansvloer.

Tickets kopen

Fun aon de Run wordt mede mogelijk gemaakt door …

… een grote groep ondernemers uit de Kempen, die met hun financiële steun aan het festival de Stalvrienden een handje helpen hun prachtige paardrij-activiteiten mogelijk te maken. Naast donaties kun je ook deelnemen aan de Club van 25 voor €250 en zo je steentje bijdragen aan dit mooie doel in onze regio. Onderstaande bedrijven hebben hun steun al toegezegd!

Meer weten over het sponsoren van Fun aon de Run, Klik dan hier!